latinica  ћирилица
23/09/2021 |  11:28 ⇒ 11:29 | Аутор: РТС

Футсалери Србије сутра против Португала

Футсал репрезентација Србије у петак од 19 часова игра меч осмине финала Свјетског првенства у Литванији против Португала. Меч се игра у Жалгирис арени у Каунасу.
Футсалери Србије - Фото: B92
Футсалери СрбијеФото: B92

Српски футсалери оставили су изузетан утисак и против Ирана и против актуелног Свјетског првака Аргентине у групи, али су нажалост у оба меча претрпјели поразе.

Услиједио је спектакуларан дуел против Сједињених Америчких Држава и побједа од 7:0, за пролаз међу 16 најбољих тимова на свијету.

- Очекивања су велика код свих играча јер смо у посљедње вријеме играли много јаких утакмица и видјели да можемо са свима - рекао јенајбољи играч Србије Јован Лазаревић.

Србију у осмини финала очекује дуел против актуелног шампиона Европе, селекције Португала, која је и један од највећих фаворита на свјетском првенству у Литванији.

- Они су фаворити, али са овом игром коју смо показали против Аргентине и Ирана, мислим да тај назив "фаворити" је баш онако благ и да имамо своје шансе - сматра голман Миодраг Аксентијевић.

Португалци су на прошлом Свјетском првенству у Колумбији 2016. били четврти, а најбољи резултат на Свјетским куповима остварили су 2000. у Гватемали када су били трећи на свијету. Србија ће се први пут састати са Португалом на Свјетским првенствима.

- Играли смо заиста много пута са њима, увијек су то били неизвјесни мечеви. Нажалост, више пута смо губили, али смо на Европском првенству у Београду видјели да можемо против њих. Успјели смо тада да их побиједимо, одмах послије смо играли бараж за Свјетско првенство, изгубили смо двије тијесне утакмице, али смо играли веома добро - присјећа се Младен Коцић.

Португал и на овом свјетском првенству предводи један од најбољих футсалера свих времена, Рикардињо.

- Мислим да не треба обраћати пажњу на Рикардиња ништа више, нити мање у односу на остале играче. Доста су јаки, имају квалитет и много брзих играча. Доста дуго су на окупу, играју у Спортингу и Бенфики. Имају квалитет, али мислим да је наш адут тимска игра -  закључио српски футсалер Слободан Рајчевић.

Србија ће други пут играти у осмини финала Свјетских првенстава.

2012 године. на Тајланду српски тим је у тој рунди поражен од Аргентине са 2:1.