latinica  ћирилица
23/09/2021 |  11:48 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Додик: Зашто ми не можемо имати суверену државу; Нема државе без породице (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва Милорад Додик данас се обратио на Демографском самиту у Будимпешти, чија је основна тема "Породица - кључ стабилности".
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot

Обраћајући се учесницима Форума српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик запитао се зашто је проблем ако ми желимо да имамо суверену државу додајући да нема државе без породице нити породице у држави.

Европске државе критиковао је да су себичне и да збг њихове имиграционе политике млади људи напуштају БиХ.

- Морам рећи да себична европска политика "празни" Балкан који ће се пунити мигрантима који долазе из земаља са различитим културама. Питам вас да ли ће за неколико деценија Европљани живјети у Европи? - истакао је Додик.

Истакао је да БиХ вјероватно још дуго неће постати чланица ЕУ.

- Забринут сам због тога што не знам у каквој ће заједници живјети моја дјеца и унуци, да ли ће морати да оду - истакао је Додик. 

Додик је истакао проблем Европе када је у питању коректност и некоректност:

- Ми свакако нећемо бити примљени у ЕУ, па ја сада не морам да вам се улагујем. Европа мора да промијени свој приступ. Како је могуће да је политички некоректно говорити да је мајка жена, а отац мушкарац. Ја то не могу научити, логика ми не прихвата. Они желе да наметну своје вриједности, а ја бјежим од тога - каже Додик.