latinica  ћирилица
23/09/2021 |  12:46 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Обрадовић-Јујић: Подизање животног стандарда грађана је заједнички циљ

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић рекла је на састанку са министарком државне управе и локалне самоуправе Србије Маријом Обрадовић у Београду да је заједнички циљ и обавеза да се подигне животни стандард и обезбиједи да грађани остану да живе у Србији и Републици Српској.
Марија Обрадовић и Сенка Јујић (Фото: mduls.gov.rs) -
Марија Обрадовић и Сенка Јујић (Фото: mduls.gov.rs)

- Наша континуирана и динамична комуникација симбол је природне повезаности Републике Србије и Републике Српске и заједничког настојања да учврстимо везе нашег народа са обје стране Дрине - поручила је Јујићева.

Обрадовићева и Јујићева су истакле важност размјене искустава, знања и добрих пракси у припреми и спровођењу активности за реализацију циљева Меморандума о сарадњи, које треба да спроведе заједничка радна група формирана након сједнице двије владе у Источном Сарајеву.

- Добробит свих грађана Србије и Српске и њихово задовољство квалитетом живота у локалним заједницама и услугама које им јавна управа пружа једино је мерило нашег успеха и циљ ка којем заједнички треба да тежимо - истакла је Обрадовићева.

Она је додала да је међусобна сарадња од изузетног значаја за спровођење реформе јавне управе, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Србије.

На састанку је било ријечи и о конкретним активностима надлежних сектора два министарства у областима управљања људским ресурсима, стручног усавршавања, међуопштинске сарадње, инспекцијског надзора, ЕУ интеграција и међународне сарадње и пројеката, у складу са Нацртом акционог плана за спровођење меморандума за период 2021-2022. године.

Саговорнице су размијениле мишљења и о унапређењу родне равноправности у својим срединама, сагласивши се да је остварен одређени помак у овој области, али да је у будућности неопходно повећати проценат жена на мјестима одлучивања и додатно оснажити жене за њихово учешће у политици.

Данашњи састанак услиједио је након заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске, одржане у Источном Сарајеву у мају ове године, недавног обиљежавања заједничког празника Дана српског јединства, слободе и националне заставе и јучерашњег свечаног отварања маниФестације "Дани Српске у Србији“, наводи се у саопштењу