latinica  ћирилица
23/09/2021 |  12:53 ⇒ 12:54 | Аутор: srpskainfo.com

Петев вјерује у нове бодове у квалификацијама

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Ивајло Петев није пуно мијењао састав за октобарски циклус квалификација у којем ће се играти против Казахстана и Украјине
Ивајло Петев (фото: Dinamo) -
Ивајло Петев (фото: Dinamo)

У тим је враћен Марио Вранчић. Репрезентација БиХ је у протеклом периоду највише голова примила након прекида

- Сагласан сам да су нам прекиди бољка, морамо обратити пажњу на то и исправимо недостатке. У посљедњој утакмици смо у првом или другом прекиду примили гол, морамо обратити пажњу на корнере, радићемо, наставићемо бити сконцентрисани. Терен са вјештачком травом је њихова предност, морамо се припремити озбиљно, имаћемо два тренинга тамо, али наш циљ су три бода. Иако имамо више дефанзиваца у саставу, нећемо играти дефанзивно - рекао је Петев.

Селектор Петев је затим истакао да није желио да ремети односе у репрезентацији позивом за голмана Владана Ковачевића, те да се нада да ће ускоро Мухамед Бешић се вратити у форму која би му отворила врата репрезентације.

- Одлична варијанта би била да освојимо шест бодова, прво смо сконцентрисани на Казахстан, па онда на Украјину. Битно је како ћемо изгледати и играти. Постоји могућност да можемо да побиједимо обје утакмице, фудбал је чудо, идемо на Казахстан, а онда ћемо мислити о Украјини. Шест бодова би било одлично - рекао је Петев.

Екипа се окупља 4. октобра, а два дана касније путује у Казахстан, гдје ће играти меч 9. октобра.

Списак: Голмани: Ибрахим Шехић, Никола Васиљ, Кенан Пирић.

Одбрана: Бранимир Ципетић, Матео Сушић, Јусуф Газибеговић, Сеад Колашинац, Елдар Ћивић, Анел Ахмедхоџић, Денис Хаџикадунић, Синиша Саничанин, Аднан Ковачевић, Александар Јовичић, Ајдин Нукић.

Везни ред: Амир Хаџиахметовић, Стјепан Лончар, Миралем Пјанић, Амер Гојак, Гојко Цимирот, Марио Вранчић, Мирослав Стевановић, Ади Налић , Алмедин Зиљкић.

Напад: Един Џеко, Лука Менало, Ермедин Демировић, Смаил Превљак.