latinica  ћирилица
23/09/2021 |  14:10 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

Наредних дана сунчано и топло

У Републици Српској наредних дана биће сунчано и топло вријеме са највишом дневном температуром од 20 до 27, на југу и сјеверу до 29 степени Целзијусових, подаци су Хидрометеоролошког завода Српске.

Сутра ујутро биће претежно ведро и свјеже, на истоку и у Крајини уз умјерену облачност, око ријека и по котлинама уз пролазну сумаглицу или маглу.

Током дана биће сунчано, уз малу облачност и пораст дневне температуре.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од осам до 14, на планинама од пет, а највиша дневна од 19 до 25 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверозападни.

У суботу, 25. септембра, јутро ће бити ведро и свјеже, понегдје око ријека и по котлинама уз пролазну маглу или ниску облачност, док ће током дана бити сунчано уз малу дневну облачност и топло.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од 10 до 15, на планинама од седам, а највиша дневна од 16 до 25, на југу и сјеверу до 28 степени Целзијусових.

У недјељу, 26. септембра, ујутро ће бити ведро и свјеже, понегде око ријека и по котлинама уз пролазну маглу или ниску облачност.

Током дана биће сунчано и топло.

Минимална јутарња температура износиће од 10 до 16, на планинама од осам, а највиша дневна од 20 до 27, на југу и сјеверу до 29 степени Целзијусових.

У понедјељак, 27. септембра, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно, мјестимично са слабом кишом на западу и сјеверозападу, а на југу ведро.

Током дана биће промјенљиво облачно, уз периоде кише или пљускова, послије подне и уз могућу грмљавину. Повремено ће бити сунчаних периода, а дневна температура биће нижа него претходни дан.

Минимална јутарња температура износиће од 12 до 18, на планинама од девет степени, а највиша дневна од 19 до 25, на југу до 27 степени Целзијусових.