latinica  ћирилица
23/09/2021 |  15:20 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Годишњица страдања радника РТРС-а на Озрену (ФОТО/ВИДЕО)

На данашњи дан прије 26 година на Озрену су на радном задатку погинули радници Радио-телевизије Републике Српске Саша Колевски и Горан Пејчиновић.
Полагање вијенаца погинулим радницима РТРС-а на Озрену - Фото: РТРС
Полагање вијенаца погинулим радницима РТРС-а на ОзренуФото: РТРС

Иако је возило којим су Колевски и Пејчиновић ишли на терен било видно обиљежено, муслиманска страна отворила је ватру на нашу тв екипу.

Фото: РТРС

На мјесту погибије отац Саше Колевског с тугом се присјећа настрадалог сина. Једина утјеха је то да, каже Трајче Колевски, сјећање на њих и данас живи.

- И када видим његову камеру, у стомаку се стегне нешто, али шта да радим. Не може се побјећи од тога. Али ми је драго што се овако и ви, а и многи други сјећају њега, што није заборављен - каже отац Саше Колевског.

Саша Колевски и Горан Пејчиновић ишли су да изблиза сниме линију одбране у видно обиљеженом аутомобилу. Ипак, то није спријечило муслиманске снаге да отворе ватру на аутомобил у којем су они страдали, обављајући новинарски задатак.

Фото: РТРС

- Ово су тренуци и поноса и части с обзиром на то да се налазимо на мјесту страдања наших колега који су обављали свој задатак неустрашиво - истакао је Бранимир Ђуричић, предсједник Удружења новинара Републике Српске.

Екипа Радио-телевизије Републике Српске урадила је 2017. године документарни филм "Спавајте младићи", причу о Саши Колевском, Горану Пејчиновићу, Младену Обрадовићу, Љуби Керкезу и Драгану Клачару, нашим радницима страдалим у току рата обављајући новинарски посао.