latinica  ћирилица
23/09/2021 |  16:25 | Аутор: СРНА

Наредне двије године по 10 милиона КМ за Ортопедску хирургију

Влада Републике Српске дала је сагласност да у републичком буџету за наредне двије године буде обезбијеђено по 10.000.000 КМ за сваку годину за реализацију пројекта "Ортопедска хирургија" Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На данашњој сједници Влада Републике Српске прихватила је Информацију о капиталним улагањима и средствима за капиталне инвестиције Завода и захтјеву за подршку и додјелу средстава за капиталне инвестиције за реализацију овог пројекта.

Влада Републике Српске задужила је Завод да прибави неопходну инвестиционо-техничку документацију и спроведе поступак јавне набавке радова и набавку медицинске и немедицинске опреме и намјештаја, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

- Одјељење за ортопедску хирургију у Заводу је лидер у ендопротетици кука и кољена, те артроскопским реконструкцијама лигамената кољена и рамена, са значајном регионалном позицијом, те је значајна спрега са програмом рехабилитације оперисаних пацијената - наводи се у саопштењу.

Напомиње се и да је број захвата сваке године у порасту, што условљава и бољу опремљеност ортопедске хирургије и те додатне потребе за простором, с обзиром на то да тренутни смјештајни капацитети нису довољни.

- Садашњи простор Одјељења за ортопедску хирургију на локалитету Траписти, својим просторним и другим капацитетима, не може у потпуности задовољити комплетне услуге пацијентима - наводи се у саопштењу.

С обзиром на вриједност ове инвестиције и финансијске могућности Завода, Завод се опредијелио за реконструкцију и доградњу хотела Слатекс. Цјелокупан пројекат је планиран у оквиру више фаза, а укупна вриједност инвестиције је 38.000.000 КМ, од којих ће дио средстава самостално обезбиједити Завод.