latinica  ћирилица
23/09/2021 |  16:45 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Александар Савић изабран за предсједника БОРС-а (ВИДЕО)

Предсједништво Борачке организације Републике Српске данас је на сједници у Источном Сарајеву за предсједника Предсједништва БОРС-а изабрало Александра Савића, а функцију његовог замјеника преузео је Душко Митрић.
Александар Савић - Фото: РТРС
Александар СавићФото: РТРС

Борачкој организацији Републике Српске, као и новом руководству БО Пале подршку и у будућем раду потврдио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Мајска Скупштина Борачке организације Републике Српске о преиспитивању начина избора руководстава у појединим општинским организацијама донијела је резултате и проведена је у већини општинских организација.

Ни одсуство предсједника Скупштине БОРС-а Миломира Савчића није пољуљало ову организацију.

- Одређена консолидација заиста је постигнута. Имамо најаву са терена да ће наредна сједница Предсједништва бити посјећена и од оних који су ову сједницу на неки начин можда и бојкотовали - рекао је Савић.

Разлог је и то што предстоји усаглашавање Меморандума са Владом Српске ради рјешавања статусних питања борачке популације.

- Ми смо дали мишљење као Министарство и слажемо се са питањима која је покренуо БОРС, али није на министарству да даје коначну одлуку - сматра Милан Торбица савјетник министра рада и борачко инвалидске заштите.

Сарадњу одбора борачких организација у Источном Сарајеву са градском управом руководство БОРС-а издвојило је као примјер и осталим регијама у Републици Српској. Расподјели свог дијела од градских годишњих издвајања у укупном износу од 150 хиљада марака, нови паљански Општински одбор приступиће рационалније.

- Да се помоћ дефинише на мјесним одборима који су најупућенији у проблеме борачких категорија - истакла је Јасна Лазаревић Гавриловић, предсједница ОО Борачке организације Пале.

Потврђена је будућа сарадња градске управе са новим руководством паљанске организације.

- Драго ми је да је процес окончан. Није било драматично како су неки жељели да представе, било је потребно да се проведу избори у мјесним организацијама - истакао је Љубиша Ћосић градоначелник Источног Сарајева.

Не умањујући резултате рада и сарадњу са ранијим паљанским руководством Борачке организације, Ћосић је истакао да је масовност одзива бораца на избор , новом руководству дала пуни легитимитет.