latinica  ћирилица
23/09/2021 |  20:01 | Аутор: СРНА

Бањац: Одлуке по наруџби бошњачке политике, одбацити их у НСРС

Шуме су власништво и својина Републике Српске, а не БиХ и никаква одлука Уставног суда БиХ то неће промијенити, поручио је лидер НПС-а Дарко Бањац, нагласивши да су и све раније одлуке овог сарајевског правосудног чеда, који ради како бошњачки политички кор диктира, ишле на штету Републике Српске и одбачене су.
Дарко Бањац - Фото: Глас Српске
Дарко БањацФото: Глас Српске

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ који је данас утврдио да поједине одредбе Закона о шумама Републике Српске нису у складу са Уставом БиХ и то у дијелу у којем се наводи да су шуме власништво Српске, Бањац је рекао Срни да је ова одлука политичка, а не правна и само је један у низу покушаја отимања територије и природних богатстава Српске.

Он је нагласио да је ријеч о још једној скандалозној одлуци коју проводе стране судије у Уставном суду заједно са бошњачким судијама.

- Недавно је тај исти суд по налогу из Сарајева оспорио и велики пројекат "Горња Дрина", то јесте изградњу три хидроцентрале на Дрини што представља један од највећих послијератних пројеката у Републици Српској и БиХ. Одлуку у Уставном суду су донијели јер је Србија укључена у реализацију пројекта и то смета Сарајеву, а сигурно не зато што имају неко правно објашњење - подсјетио је Бањац.

Он је оцијенио да у Народној скупштини Републике Српске треба одбацити све одлуке Уставног суда БиХ јер је и више него очигледно да је ријеч о политичком суду у рукама бошњачке сарајевске политике која и пише одлуке док их у суду само прочитају.