latinica  ћирилица
23/09/2021 |  20:52 ⇒ 20:55 | Аутор: СРНА

Потенцијали Српске промовисани у Крушевцу

У Крушевцу је данас, у оквиру Манифестације Дани Српске у Србији, промовисана туристичка понуда Републике Српске, а представници туристичких организација Бијељине и града домаћина договорили унапређење сарадње.
Дани Српске у Србији - Фото: РТРС
Дани Српске у СрбијиФото: РТРС

Представљање Републике Српске и њених потенцијала Крушевљанима почело је на Тргу глумаца промоцијом туристичке понуде Српске, гдје су штанд републичке и локалних туристичких организација посјетиле Татјана Дувњак и Јелена Кусмук из Представништва Републике Српске у Србији и директор Туристичке организације Крушевца Сузана Милосављевић.

- Велико нам је задовољство што су Туристичка организација Републике Српске и Туристичка организација Бијељине данас у Крушевцу, јер је то прилика да размијенимо искуства и допринијели да наши грађани посјете Републику Српску, као и да гости из Републике Српске дођу у Крушевац - рекла је Милосављевићева.

Директорка Туристичке организације Бијељина Јасмина Абдулахагић навела је да су на штанду представљене туристичке понуде шест градова Српске, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Делегацију Представништва Републике Српске и Туристичке организације Бијељина у градској управи Крушевца угостили су помоћник градоначелника Јелена Тодоровић, помоћник градоначелника за пољопривреду Марком Кнежевићем и Сузана Милосављевић.

Представници туристичких организација Крушевца и Бијељине током разговора су размијенили искуства.

Домаћинима су се за гостопримство захвалиле Татјана Дувњак и Јелена Кусмук, које су им представиле програм овогодишпње манифестације Дани Српске у Србији и указале да је акценат стављен на унапређење сарадње градова и општина Српске и Србије.

Програм манифестације Дани Српске у Србији, који се одржава у Крушевцу, завршен је у градском позоришту, гдје је бијељинско позориште "Семберија" извело представу "Комедија ометена у развоју", урађену по мотивима Раблеовог сатиричног романа "Гаргантуа и Пантагруел".

Текст је написао Миливоје Мићановић, представу је режирао Душан Тузланчић, а у њој играју глумци из пет академија у региону.

Девета манифестација Дани Српске у Србији сутра ће бити настављена у Краљеву и у Шиду.