latinica  ћирилица
23/09/2021 |  21:48 | Аутор: СРНА

Дјечије позориште Српске одушевило најмлађе Новосађане

Глумци Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке вечерас у Новом Саду су маестрално одиграли представу "Пећа и вук" Сергеја Прокофјева и изазвали буру одушевљења најмлађих Новосађана и њихових родитеља.
"Пећа и вук" - Фото: Глас Српске
"Пећа и вук"Фото: Глас Српске

Представа је одиграна у препуној Великој сали новосадског Позоришта младих у оквиру манифестације Дани Српске у Србији.

Директорка Дјечијег позоришта Љиљана Лабовић Маринковић рекла је пред почетак представе "Пећа и вук" да је увјерена да ће успјешним извођењем представе оправдати повјерење које овдје ужива национални театар за дјецу Републике Српске.

- И у овој мисији, представи "Пећа и вук" у оквиру Дана Српске у Србији, Република Српска показује да има велики музички потенцијал, креативну енергију у својим умјетницима - рекла је она.

Маринковићева је подсјетила да Дјечије позориште у посљедњих пола вијека има савршену сарадњу са новосадским Позориштем младих и да се у Новом Саду, односно Позоришту младих, осјећају као у својој кући, а тако се осјећају и Новосађани у Бањалуци.

- Кад смо 2019. године у оквиру Дана Српске у Србији одиграли представу "Јежева кућица", из Позоришта младих су нас најсрдачније замолили да кад год буде та манифестација у Новом Саду, будемо њихови драги гости - рекла је Маринковићева.

Саму представу пратила је граја раздрагане дјеце, а њихови родитељи, баке и деке нису штедили дланове, посебно, кад је спуштена завјеса на њеном крају.

Дјечији урнебес би почињао сваки пут кад би се на сцени појављивао "страшни вук", нехајна патка, плашљиви миш, лукава мачка, птица на грани, смотани ловац, као и главни јунак, дјечак Пећа.

Дјеца су одмах схватила да су у музичкој бајци њени јунаци заправо музички инструменти, које је на сцени вечерас представио изузетно разиграни глумачки ансамбл Дјечијег позоришта.

Музичку бајку за дјечију представу "Пећа и вук" режирала је Бисерка Колевска, а глуме Душко Мазалица, Божана Бијелић, Ђурђа Вукашиновић, Драган Бањац, Зорана Шуман, Драган Вучић, Ђорђе Јанковић, Александар Бланић и Ана Анђелић.