latinica  ћирилица
24/09/2021 |  10:52 | Аутор: РТРС

СП у футсалу: Србија против Португала

Футсал репрезентација Србије вечерас од 19 часова игра меч осмине финала Свјетског првенства у Литванији против Португала.
Футсал репрезентација Србије (фото: futsalsrbija.com) -
Футсал репрезентација Србије (фото: futsalsrbija.com)

Српски футсалери оставили су солидан утисак против Ирана и актуелног свјетског првака Аргентине у групи, али су, нажалост, у оба меча претрпјели поразе.

Услиједио је спектакуларан дуел против Сједињених Америчких Држава и побједа од 7:0, за пролаз међу 16 најбољих тимова на свијету.

- Очекивања су велика код свих играча јер смо у посљедње вријеме играли много јаких утакмица и видјели да можемо са свима - рекао је најбољи играч Србије Јован Лазаревић.

Србију у осмини финала очекује дуел против актуелног шампиона Европе, селекције Португала, која је и један од највећих фаворита на Свјетском првенству у Литванији.

- Они су фаворити, али са овом игром коју смо показали против Аргентине и Ирана, мислим да тај назив "фаворити" је баш онако благ и да имамо своје шансе - сматра голман српске репрезентације, Миодраг Аксентијевић.

Португалци су на прошлом Свјетском првенству у Колумбији 2016. били четврти, а најбољи резултат на свјетским куповима остварили су 2000. у Гватемали, када су били трећи на свијету. Србија ће се на свјетским првенствима први пут састати са Португалом.

Меч осмине финала СП у футсалу игра се у Жалгирис арени у Каунасу.