latinica  ћирилица
24/09/2021 |  11:24 ⇒ 12:20 | Аутор: РТРС

ПЛ БиХ: Сутра дерби Борца и Сарајева

Фудбалери бањалучког Борца у оквиру 11. кола М:тел Премијер лиге БиХ сутра дочекују екипу Сарајева.
ФК Борац     (Фото:фк борац) -
ФК Борац (Фото:фк борац)

Утакмица ће бити одиграна на Градском стадиону у Бањалуци са почетком у 19 часова.

Улазнице за дерби меч између Борца и Сарајева могу се купити у тржном центру Делта Планет, као и на благајни стадиона у Платоновој.

Тренер Борца Немања Миљановић истиче да је добро упознао екипу ривала. Сарајево је током полусезоне мијењало формације, а тренер Саблић има на располагању већину играча.

- Очекује нас јако тежак меч, освојили смо три веома важна бода у Мостару и кренули ка горњем дијелу табеле. Ако дамо максимум као у досадашњим мечевима можемо се надати најбољем, а то је побједа којом би направили добар корак ка самом врху. Сарајево има квалитет, биће ослабљени неиграњем Шабановића, као и Багарића. Али Ахметовић се вратио, у све бољој је форми, ту је сад и Фанимо. Такође имају Бодула, који доноси екстра квалитет и међу најбољим је играчима у лиги. Добили су Жељезничар, то им је донијело сигурност, али и ми смо у налету, тако да се надам најбољем - поручио је МИљановић.

Екипа Борца налази се на 5. мјесту на табели са 13 бодова из девет сусрета, док је екипа са Кошева трећепласирана са 17 бодова из утакмице више.

Подсјећамо, у посљедњем сусрету ове двије екипе, фудбалери Борца славили су на гостовању Сарајеву (0:2), и на тај начин себи трасирали пут ка прошлосезонској шампионској титули.

Сутра су на програму и мечеви Рудар Приједора и Радника (15 часова) и Тузла ситија и Вележа (17 часова).