latinica  ћирилица
24/09/2021 |  12:08 ⇒ 12:10 | Аутор: РТРС

ПУ Приједор: Послодавци оштетили буџет и раднике

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор поднијели су Окружном јавном тужилаштву Приједор Извјештај о кривичном дјелу против лица Љ.Р. и Д.М. из Приједора, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела повреда основних права радника, повреда права из социјалног осигурања и незаконито поступање у привредном пословању, саопштено је из ПУ Приједор.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Осумњичено лице Љ.Р. се терети да је као власник предузетничке радње у Приједору, на одређени временски период током 2016. и 2017. године запослило двије раднице за које није уплаћивало доприносе из области пензијско-инвалидског и здравственог осигурања.

Осумњичено лице Д.М. се терети да је као одговорно лице друштва ограничене одговорности, у периоду од децембра 2017. године до марта 2021. године запослило исте раднице за које такође није уплаћивало доприносе из области пензијско-инвалидског и здравственог осигурања.

Избјегавањем плаћања доприноса из области пензијско-инвалидског и здравственог осигурања и доприноса за осигурање од незапослености осумњичена лица су оштетила Буџет Републике Српске и раднике за укупан износ од 26.750,11 КМ, наводи се у саопштењу.