latinica  ћирилица
24/09/2021 |  12:18 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Ухапшени због примања мита током ове и прошле године

Лица ухапшена у данашњој акцији Агенције за истраге и заштиту БиХ осумњичена су да су током претходне и ове године захтијевала и примила одређени новчани износ како би обезбиједила пријем у радни однос у Граничну полицију БиХ.

У овој акцији кодног назива "Конак" на подручју Кантона Сарајево и Средњобосанског кантона ухапшена су три лица, међу којима два полицијска службеника Граничне полиције БиХ.

Ухапшена лица се терете за постојање основа сумње да су починила кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, примање поклона и других облика корист, те примање награде или другог облика користи ради трговине утицајем из Кривичног закона БиХ, саопштено је из СИПА.

Из Сипе наводе да су у току претреси објеката на више локација с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Активности се реализују по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, уз подршку Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, Управе полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Средњобосанског кантона, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, Полицијске управе Источно Сарајево и Полицијске управе Посушје.

Повезане вијести:

СИПА претреса сједиште Граничне полиције у Сарајеву