latinica  ћирилица
24/09/2021 |  13:25 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Изградња аеродрома у Требињу - стратешки пројекат за Српску (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима више институција и јавних предузећа о припремама за изградњу будућег аеродрома у Требињу, саопштено је из бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Састанак о аеродрому Требиње (фото: Влада Републике Српске) -
Састанак о аеродрому Требиње (фото: Влада Републике Српске)

Током састанка размотрене су активности на идентификовању и припреми неопходних инфраструктурних захвата у оквиру текуће израде Нацрта зонинг плана подручја посебне намјене "Аеродром Требиње".

Вишковић је изразио задовољство тренутним припремама за изградњу аеродрома у Требињу, истичући да се ради о стратешком пројекту за Републику Српску, наводи се у саопштењу.

- Од свих надлежних институција, јавних предузећа, пројектаната и локалне заједнице очекује се максимално ангажовање како би се припреме за изградњу одвијале у складу са планираном динамиком - изјавио је Вишковић.

Према информацијама које су представници ресорних институција изнијели на састанку, очекује се да ће финални текст нацрта зонинг плана бити завршен током мјесеца октобра, с тим да би цјелокупна документација требала бити израђена у првом кварталу идуће године, након чега би се могло приступити извођењу радова на терену.

Влада Српске је на јучерашњој сједници донијела одлуку о преносу права и одговорности за изградњу и управљање будућим аеродромом на привредно друштво "Аеродром Требиње д.о.о.".

Поред предсједника Владе Српске, у раду данашњег састанка учестовали су и представници привредног друштва "Аеродром Требиње д.о.о.", Министарства саобраћаја и веза, Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије, Института за грађевинарство и екологију, Геодетске управе Републике Српске, Градске управе Требиње, Путева Републике Српске, као и више јавних предузећа и институција, укључених у припрему овог пројекта.