latinica  ћирилица
24/09/2021 |  13:32 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Миа Беговић у Бањалуци и Приједору

Позната југословенска и хрватска глумица Миа Беговић први пут долази у Бањалуку са чувеном представом "Све што сам прешутјела" која ће бити изведена у Градском позоришту Јазавац 29. септембра 2021. године. Дан послије, 30. октобра, представа ће бити изведена у Позоришту Приједор.
Миа Беговић - Све што сам прешутјела (Фото: Venturo) -
Миа Беговић - Све што сам прешутјела (Фото: Venturo)

"Све што сам прешутјела" је својеврсна исповијест глумице у којој публику води кроз свој живот, говорећи о успонима и падовима, љубави, растанцима и губицима, али и о највећим животним и професионалним радостима.

Представа је праизведбу доживјела на сцени Позоришта Видра 2017. године и представља пресјек живота и рада славне глумице из перспективе жене, мајке, пријатељице. Једне од многих које ће се у овој представи препознати.

Редитељ представе је награђивани Иван Лео Лемо.

Организатор гостовања је агенција Вентуро Бањалука, а карте се могу купити у Градском позоришту Јазавац и Позоришту Приједор.

Миа Беговић је већ 20 година члан Казалишта Керемпух из Загреба.

У својој богатој каријери снимала је у свим државама бивше Југославије.

Остварила је више од 60 улога а, публика је нарочито памти по улогама у серијама "Вила Марија", "Забрањена љубав", "Понос Раткајевих", "Тата и зетови".

Добитница је бројних награда и признања од којих посебно треба издвојити награду Афродита коју је 1986. године добила за најпопуларнију глумицу Југославије, награду Хистрион за посебан допринос глуми 1996. и 1998. године и награду Орландо Дубровачких љетних игара 2014. године.