latinica  ћирилица
24/09/2021 |  14:09 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Сајам органских производа у Бањалуци (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић отворио је данас, у тржном центру Делта планет у Бањалуци, Први органик фест Републике Српске, који је окупио тридесетак излагача органских производа из Српске и Србије.
Пашалић отворио "Први органик фест Републике Српске" - Фото: СРНА
Пашалић отворио "Први органик фест Републике Српске"Фото: СРНА

Пашалић је рекао да је сигуран да ће сајам органских производа постати традиционална манифестација, те да ће сваки наредни бити успјешнији и већи и доприносити развоју органске производње у Републици Српској.

- Колико нам је органска производња важна за ову Владу говори и чињеница да је сам предсједник Владе Српске у свом експозеу прије три године посебну пажњу посветио органској производњи и то покушавамо да преточимо у конкретне мјере које нису још онакве какве желимо да буду, али ће бити свакако веће - навео је Пашалић.

Он је напоменуо да су посљедњих неколико година повећана издвајања за органску производњу, што је допринијело томе да је у Српској повећан број пољопривредних произвођача у органској производњи и већи број хектара под органском производњом, нешто више од 1.000 хектара.

Пашалић је истакао да ове године Српска има тридесетак нових произвођача, додавши да све то утиче на развој органске производње.

Отварању Првог органик феста Републике Српске присуствовала је и министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.