latinica  ћирилица
24/09/2021 |  15:14 ⇒ 19:26 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Изетбеговић мисли да је демократија оно што он каже

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је на данашњој сједници лидера парламената земља Југоисточне Европе у Будимпешти морао да реагује због непримјерених изјава предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакира Изетбеговића, нагласивши да у БиХ нема других рјешења, осим компромисних.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је нагласио да је да је Изетбеговић почео да отвара питања која су потпуно одударала од теме саме сједнице којом су се бавили сви остали учесници, почев од предсједника парламената Вишеградске групе до предсједника парламената земаља Југоисточне Европе.

- Он /Изетбеговић/ је за стање у БиХ оптужио прије свега СНСД и неке елементе унутар Републике Српске, а потом и ХДЗ, те се представио као једини демократа у БиХ и једини који може да диктира демократске принципе по којима други треба да се понашају - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да Изетбеговић, вјероватно потпомогнут дијелом међународне заједнице, која му даје "вјетар у леђа за такве ставове", мисли да је демократија оно што он каже или оно што диктира његова политичка опција.

- Све остале је напао. Сви су остали криви, само он није. Ја сам овдје морао да реагујем и да кажем да БиХ нема других рјешења, осим оних компромисних, а да је Изетбеговић један од оних који спада у групу реметилачких фактора унутар саме БиХ - нагласио је Чубриловић.