latinica  ћирилица
24/09/2021 |  15:55 | Аутор: СРНА

У претресима пронађени дрога, оружје и муниција

Министарство унутрашњих послова Туланског кантона саопштило је да ће против 13 лица бити поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву у Тузли због сумње да су починила кривична дјела недозвољено држање оружја, крађа, посједовање и злоупотреба дроге.

У претресу на 16 локација на подручју Тузланског кантона пронађено је, између осталог, 16 пластичних паковања канабиса, спида, шприца са дрогом, стабљика канабиса од 40 центиметара, џоинти, дигитална вага, три пиштоља, 66 метака, 50 литара нафте.

Прнађено је и више мобилних телефона, рачунар, као и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Претреси су извршени према налогу општинских судова на подручју Тузле, Лукавца, Добој Истока, Градачца, Сребреника, Бановића, Калесије, Живиница и Челића.

Пронађени предмети и материје су привремено одузети ради предузимања даљих радњи, а након комплетирања предмета Кантоналном тужилаштву у Тузли биће достављени извјештаји против лица чији су иницијали Н.Н. /30/ из Тузле и С.Б. /72/ из Челића због сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја, Е.Л. /32/ из Сребреника и А.К. /19/ из Бановића због сумње да су починили крађу, док се наставља рад на документовању кривичног дјела са којим се доводи у везу једно лице из Тузле.

У случају позитивног налаза вјештачења одузетих материја, Кантоналном тужилаштву биће достављени извјештаји против лица чији су иницијали Х.К. /28/, Д.Љ. /22/ и А.Ј. /23/, сви из Тузле, А.П. /31/ из Лукавца, А.С. /38/ из Добој Истока, А.У. /22/ из Градачца, Ј.Д. /39/ из Сребреника, А.Х. /41/ из Калесије и А.К. /29/ из Живиница, због посједовања и злоупотребе дроге.

Претреси су извршени према плану спровођења заједничких мјера и радњи на спречавању, откривању и идентификовању извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотика, недозвољеног држања оружја и муниције, имовинских деликата и других недозвољених радњи, наводи се у саопштењу.