latinica  ћирилица
24/09/2021 |  16:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Продужен притвор Беливуку и прадницима његове групе

Специјални суд у Београду поново је данас продужио притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића за још 30 дана.
Привођење Беливука (фото: Ataimages) -
Привођење Беливука (фото: Ataimages)

Од 30 оптужених њих 27 се налази у притвору и свима је продужен притвор, саопштио је суд.

На рјешење о продужењу притвора оптужени и њихови адвокати имају право да изјаве жалбу у року од три дана од пријема рјешења.

Против укупно 30 оптужених у овом сулчају, оптужница је подигнута 30. јула и сада се налази у суду који треба да одлучи да ли ће је потврдити.

Криминалној групи Беливука и Миљковића оптужницом је на терет стављено злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање младића.

Поред Беливука и Миљковића оптужница је подигнута и против Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање &ЕТХ;урића, Немање Лакичевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ђорђевића, Алексе Стошића, Владимира Димитријевића.

Од њих 30, тројица нису у притору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године дјеловала под велом Партизанове навијачке групе "Принципи".

Припадници групе су , како се сумња, дјеловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге гдје, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и гдје ће се дрога стављати у промет...

Налоге су преносили махом преко апликације Скај.