latinica  ћирилица
24/09/2021 |  17:17 ⇒ 20:27 | Аутор: СРНА

Српске компаније договориле извозне послове у Русију од 10 милиона евра

Компаније из Србије договориле су извозне послове вриједне готово 10 милиона евра на Међународном сајму прехране "Ворлд фуд" у Москви, саопштено је из Привредне коморе Србије.
Фабрика у Крагујевцу (фoтo:Teknia KG) -
Фабрика у Крагујевцу (фoтo:Teknia KG)

На овој престижној сајамској манифестицији, која се одржава од 21. до 24. септембра, извозну понуду, уз подршку Привредне коморе Србије /ПКС/ и Развојне агенције Србије, представља 17 српских произвођача воћа и поврћа, месних прерађевина, вина, алкохолних производа и зачинских додатака.

Директор Представништва ПКС у Москви Дејан Делић рекао је да су за српске производе заинтересовани руски купци, али и дистрибутери из Белорусије, Индије, Уједињених Арапских Емирата, Узбекистана и земаља региона.

- Највеће интересовање показано је за свјеже и смрзнуто воће, јабуке, малине, јагоде, прерађено, сушено поврће и зачинске додатке јелима, месне прерађевине, алкохолне производе и воћна вина - прецизирао је Делић.

Он је истакао да су српске компаније имале успјешне састанке са највећим руским трговинским ланцем, са чијим представницима су дефинисани будући извозни аранжмани.

Наредно учешће српских компанија у Москви планирано је за фебруар сљедеће године на Међународном сајму прехрамбених производа "Продекспо".