latinica  ћирилица
24/09/2021 |  17:32 ⇒ 18:38 | Аутор: СРНА

Директор "ТГТ техногас": Станивуковићеве тврдње ноторна неистина и лаж

Директор предузећа "ТГТ техногас" из Лакташа Станислав Чађо изјавио је да су ноторна неистина и лаж тврдње које је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изнио о тобожњој угрожености здравља пацијената.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

- Кисеоник који се производи у постројењима за производњу кисеоника је јасно одређене чистоће која апсолутно задовољава све стандарде његове примјене, дакле и у медицини - рекао је Чађо у изјави Срни.

Он је истакао да сваку набавку и испоруку кисеоника купцима прати одговарајућа документација са подацима о чистоћи, квалитету и осталим карактеристикама, и то је случај са испорукама свим купцима, па и здравственом сектору.

- Срамно је на овај начин манипулисати грађанима, посебно у тренутку у коме многим тај кисеоник више него икада значи живот и када и наше предузеће улаже надљудски напор да осигура довољне количине кисеоника у једној општој несташици, која није присутна само у овој регији, већ на далеко ширем простору - рекао је Чађо.

Он је истакао да ће из "ТГТ техногас" о свему осталом благовремено информисати јавност.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је данас да ће против одговорних лица поднијети кривичне пријаве  због, како је рекао, испоручивања Универзитетском клиничком центру Републике Српске кисеоника "који није прошао контроле и испоручује га фирма која има дозволу за увоз само техничког, а не и медицинског кисеоника".

Он је додао да има доказе да тај кисеоник испоручује фирма "ТГТ техногас" из Лакташа, која "није регистрована за унутрашњи промет лијекова".

У регистру Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ фирма "ТГТ техногас" носилац је дозволе за стављање у промет медицинског гаса кисеоника, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.