latinica  ћирилица
24/09/2021 |  19:04 ⇒ 19:05 | Аутор: Агенције

Партизан отпустио Сејдубу Суму

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да је званично раскинуо сарадњу са Сејдубом Сумом, који је недавно критиковао клуб јавно путем Инстаграма.

- ФК Партизан званично обавјештава јавност да је данас раскинут уговор са Сејдубом Сумом. Након константног кршења клупске дисциплине од стране играча које је кулминирало неовлашћеним оглашавањем играча у јавности, клуб је донио одлуку да са играчем раскине професионални уговор - наведено је у саопштењу клуба.

Наводе да је ФК Партизан је институција изнад сваког појединца.

- Чврсто јединство свих структура у клубу доприноси да стручни штаб и играчи постижу одличне резултате и да је клуб на правом путу - додаје се у саопштењу.

Сума је у Партизан стигао 2017. године из Слована из Братиславе за 1,65 милиона евра. Тада је постао најскупљи фудбалер у историји клуба.

Недавно је одстрањен из тима Партизана и није играо на 165. "вјечитом" дербију, па се огласио на друштвеним мрежама и испричао своју верзију приче зашто није играо и да ли је био повријеђен.

То је била "кап која је прелила чашу" и Партизан је раскинуо уговор са њим. Офанзивни везиста је ове сезоне одиграо пет утакмица и постигао један гол, уз једну асистенцију.

У Суперлиги Србије је на 78 утакмица уписао 17 голова и 19 асистенција.