latinica  ћирилица
24/09/2021 |  20:46 ⇒ 25/09/2021 | 08:26 | Аутор: РТРС

Додик: Лажне и опасне тврдње Станивуковића (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су тврдње градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића о угрожености пацијената на Унивезитетском клиничком центру Републике Српске лаж и да представљају опасну ствар.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик оцјењује Станивуковићеве потезе опасним, тврдећи да градоначелник Бањалуке покушава направити ситуацију хаоса служећи се неистинама против озбиљних људи и установа.

- То је злочин против човјека то што он тврди, тако олако дижући панику овдје у Републици Српској, за шта нема никаквог основа и разлога. Дакле, тај посао који је урађен, потпуно сам сигуран да је перфектан. Сјећам се колико смо се борили да фирма која то у Републици Српској производи и пласира буде једна озбиљна европска компанија, а он је и тој компанији нанио озбиљно зло неистинитим тврдњама - рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

Додик истакао је да има пуно повјерење у људе који раде у бањалучком Клиничком центру, додајући да се неистинитим тврдњама Станивуковића да је здравље пацијената угрожено због кисеоника који се користи на УКЦ-у, наноси озбиљно зло европској компанији која то производи и испоручује.

Он је истакао да опозиција у Српској стално покушава направити ситуацију хаоса, да он може да разумије политичку борбу, али да је дошло до неиздрживости везано за тако неодговорно понашање.

- Нисам уморан, спремам се за политичку борбу, али је веома тешко борити се с глупостима. Тај градоначелник је дужан да тим здравственим радницима, према буџету који је усвојен, исплати одређени износ као дио захвалности града, а он им још подваљује овакву врсту приче - рекао је Додик.