latinica  ћирилица
24/09/2021 |  20:56 ⇒ 22:59 | Аутор: РТРС

"УН не уважава БиХ, Гутерес морао да зна да није било сагласности" (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у интервјуу за РТРС да УН не уважавају БиХ и да је генерални секретар УН Антонио Гутерес морао да зна да није било колективне одлуке Предсједништва за одлазак предсједавајућег Жељка Комшића на сједницу Генералне скупштине.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Није у питању уважавање мене, него Предсједништва БиХ. Они не уважавају БиХ - рекао је Додик, додајући да "увијек у ово вријеме када се одржава Генерална скупштина УН Србин никада није био предсједавајући Предсједништва БиХ и да то Бошњаци вјешто користе".

Додик је нагласио да је потпуно увјерен да слобода српског народа у БиХ зависи од тога хоће ли Република Српска бити независна.

Говорећи о састанку Комшића и предсједнице самопроглашеног Косова Вјосе Османи у Њујорку, Додик је подсјетио да БиХ не признаје самопроглашену независност Косова, те да и тај поступак предсједавајућег Предсједништва представља кршење одлука.

Он је додао да Комшићеви састанци са Османијевом и црногорским предсједником Милом Ђукановићем служе само за причу како су проблем Србија, Срби и Република Српска.

- Зато је најпаметније разићи се и да свако ради свој посао - поручио је Додик.