latinica  ћирилица
25/09/2021 |  08:39 ⇒ 08:40 | Аутор: СРНА

Медицински факултет у Београду уводи ковид пропуснице

Медицински факултет у Београду одлучио је да у новој школској години уведе посебне услове за присуствовање настави и другим активностима на факултету, који подразумијевају такозване ковид пропуснице.
Медицински факултет Београд  (Фото:beleske.com) -
Медицински факултет Београд (Фото:beleske.com)

Први услов за присуство настави и уопште на факултету је, како се наводи у одлуци, да не постоје симптоми акутне респираторне инфекције и фебрилности /температуре/, као и да је спроведена комплетна имунизација или доказ о прележаној болести ковид 19 не старији од шест мјесеци.

Такође, присуство настави и обављање радних активности на клиничким предметима биће дозвољено и уз негативан резултат PCR или антигенског теста не старији од 72 часа, а старији од седам дана не смије бити за присуство настави и обављање радних активности на претклиничким предметима и на факултету.

Правила ће, како се наводи у одлуци, важити за студенте, наставнике, сараднике и ненаставно особље с циљем спречавања ширења инфекције ковид 19, пренијели су београдски медији.

- Студенти, наставници, сарадници и ненаставно особље који не испуне један од наведених услова, неће моћи да присуствују настави ни обављању других послова на Факултету док траје актуелна епидемиолошка ситуација. Непридржавање наведених мера повлачи за собом одговорности прописане законом, подзаконским актима и општим и појединачним актима факултета - пише у одлуци Медицинског факултета.