latinica  ћирилица
25/09/2021 |  11:00 | Аутор: СРНА

Библиотека Српске прославља Европски дан језика: Подстицај учења за све узрасте

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске 27. септембра обиљежиће Европски дан језика, дан европског плурилингвализма и мултикултуралности.
Подстицај учења за све узрасте - Фото: Глас Српске
Подстицај учења за све узрастеФото: Глас Српске

- Обиљежавање овог, за европске интеграције, важног догађаја пратиће пригодне свечаности, с циљем да код публике свих узраста пробуде интересовање за учење језика - наводе из Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске о овом догађају који организују 14. годину заредом и који обухвата разноврстан програм.

Како су саопштили из НУБРС, у оквиру програма обиљежавања, у 12 часова биће додијељене награде најбољим радовима ученика са конкурса за ученике основних и средњих школа из Бањалуке.

У оквиру обиљежавања Европског дана језика планирана је радионица за професоре страних језика (од 19 до 20 часова) те игра мемори “Европске државе и симболи“ (од 10 до 20 часова).

Сајам језика, као и ранијих година биће одржан у просторијама библиотеке и то од 10 до 13 часова. Ове године, како најављују из НУБРС, на Информативно-позајмном одјељењу посјетиоци ће моћи да се упознају с називима предмета на страним језицима.