latinica  ћирилица
25/09/2021 |  14:20 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Додик посјетио вишечлану породицу Ритан у Мљечаници (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у селу Мљечаница код Козарске Дубице вишечлану породицу Ритан.
Додик у посјети породици Ритан - Фото: РТРС
Додик у посјети породици РитанФото: РТРС

Ријеч је о породици која има 21 члана, шесторо браће и њихове породице од којих је десеторо дјеце.

Додик је чланове породице и дјецу обрадовао поклонима и након разговора са њима најавио да ће најкасније до прољећа бити изграђен пут до њиховог породичног газдинства, чиме би се доста тога олакшало овој породици.

Он је додао да ће породици Ритан помоћи и у смислу функционисања пољопривредног газдинства, и када је ријеч о регистрацији газдинства, али и у набавци механизације.

Породица Ритан живи у подножју Козаре, бави се сточарством и ратарством, а њихов сточни фонд броји неколико стотина грла различите стоке.

У име породице Ритан, српском члану Предсједништва БиХ ријечи захвалности упутио је настарији од браће Ритан, Манојло.

Додик је навео да ова вриједна породица, која ништа не тражи, заслужује помоћ државе и друштва.

Током посјете породици Ритан, Додик је најавио да ће у наредних седам дана почети реконструкција магистралног пута на дионици од Врбашке /Градишка/ до Драксенића /Козарска Дубица/.

Ову породицу данас је посјетио и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Владо Каурин и повјереник Општинског одбора СНСД-а Ранкица Марељ.