latinica  ћирилица
25/09/2021 |  21:17 ⇒ 26/09/2021 | 11:10 | Аутор: СРНА

"Скупштинска већина у Бањалуци зна шта су потребе грађана" (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да се градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић не бави ничим конкретним и изразила задовољство због чињенице да СНСД у Бањалуци има скупштинску већину у којој су одговорни људи који знају шта су потребе тог града.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је изјавила да су људи који чине скупштинску већину у Бањалуци велики корективни фактор свим "лудостима" које доживљавају од градоначелника.

- Вјерујем да ова већина ради исправно свој посао и да доноси све акте које је неопходно донијети да би наши грађани у Бањалуци преживјели ово једно врло смијешно политичко вријеме са врло неспособним и неодговорним градоначелником - рекла је Цвијановић, која је и потпредсједница СНСД-а.

Она сматра да је Станивуковић "докон градоначелник и да што прије треба поново да буде у опозицији".

Коментаришући најављене протесте опозиције и ширење дезинформација од бањалучког градоначелника чиме ствара панику, Цвијановић је навела да је Станивуковић требало да протестује када је високи представник Валентин Инцко наметнуо закон којим се забрањује рећи оно што се мисли.

- Могао је да протестује /Станивуковић/ када је одузимано пољопривредно земљиште и сада када се дрзнуо да нам о шумама Републике Српске своје одлуке даје Уставни суд БиХ, у којем сједе три странца - истакла је Цвијановић.

Она је напоменула да има много тога због чега је потребно дићи глас, али да су бесмислени разлози због којих Станивуковић жели да протестује.

- То су ствари које њему служе за привлачење пажње и за одвлачење наше пажње на чињенице да се тај човјек апсолутно не бави ничим конкретним - истакла је Цвијановић.

Она је рекла да је посљедњих недјеља прошла већину мјесних заједница у Бањалуци и да су сви грађани рекли да се није ништа помакло са мртве тачке и да је све што је икада рађено у мјесним заједницама рађено за вријеме мандата СНСД-а.

- Од како је ова нова власт са градоначелником ту они немају ни најобичније посјете, а камоли да је неко евидентирао одређене потребе и рекао грађанима када ће шта доћи на ред и када ће бити ријешени њихови проблеми, а које бисмо ми, да смо добили позицију градоначелника Бањалуке, увелико рјешавали, како смо то чинили у претходном периоду - рекла је Цвијановић.