latinica  ћирилица
25/09/2021 |  21:19 ⇒ 26/09/2021 | 11:10 | Аутор: РТРС

Додик: Прича о кисеонику покушај ПДП-а да направи аферу (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да постоје институције које треба да кажу своје о кисеонику који се користи у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, те да су приче о неисправности спекулација и покушај ПДП-а да направи аферу.
Милорад Додик (Фото: riafan.ru) -
Милорад Додик (Фото: riafan.ru)

Додик каже да је и он док се лијечио на Универзитетском клиничком центру Српске користио исти тај кисеоник, те да грађани могу и треба да буду сигурни да је кисеоник исправан и да ту нема проблема.

Он истиче да је ријеч о спекулацијама људи из ПДП-а и око њих и непотребној бламажи, јер суштински не постоји ниједан проблем у вези тога.

Додик истиче да је Министарство јасно утврдило да је фирма ТГТ овлаштена да увози медицински кисеоник који је кориштен у свим болницама и установама широм Српске, па и значајном броју у ФБиХ, те да је у том погледу све апсолутно јасно.

- Проблем настаје оног тренутка када људи из ПДП-а уводе неки нови правилник у Агенцији за лијекове, гдје прописују неке своје процедуре, међутим они нису били надлежни да то ураде, а у међувремену су већ дали једној фирми из Сарајева право да могу да врше унутрашњу дистрибуцију тог истог кисеоника који набављају од ТГТ-а - каже Додик.

Он сматра да је ријеч о борби за тржиште која је требало да "испуну нека очекивања људи који раде око /директора Агенције за лијекове БиХ Александра/ Золака и осталих и оних који су очигледно недодирљиви".

- Постоји проблем око тога што том ТГТ нису дали дозволу за унутрашњи промет већ су хтјели да то иде преко сарајевске фирме, а да сарајавеска фирма купује од фирме из Бањалуке, а онда продаје преко Сарајева кисеоник у Бањалуку - рекао је Додик.