latinica  ћирилица
25/09/2021 |  21:34 ⇒ 21:47 | Аутор: СРНА

Графит терористичке ОВК на кући у Клокоту

На зиду куће у српској општини Клокот данас је освануо исписан графит који слави терористичку организацију ОВК, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Космет из које су осудили најновији инцидент, чији је циљ да заплаши и отјера Србе са својих огњишта.
Графит УЧК исписан у Клокоту (Фото: Канцеларија за Косово и Метохију) -
Графит УЧК исписан у Клокоту (Фото: Канцеларија за Косово и Метохију)

- Наш народ препознаје позадину ове поруке и неће насести на провокације - наглашава се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да инцидент долази у данима када се српски народ на простору Косова и Метохије суочава да снажним притисцима и бруталним пријетњама Приштине, када се Срби приводе и хапсе због поштовања Бриселског споразума и истицања симбола Заједнице српских општина, који се цијепају, прељепљују и скидају.

Из Канцеларије истичу да је очигледно да је на Космету добродошла злочиначка организација ОВК, али је Заједница српских општина забрањена ријеч, иако је на формирање ЗСО Приштина ставила свој потпис у Бриселу, прије 3.080 дана.

- Политичари из Приштине, који својим једностраним одлукама и запаљивим антисрпским изјавама директно подгријавају овакве инциденте, отворено се ругају међународној заједници и Бриселу због непоштовања преузетих обавеза - истиче се у саопштењу.