latinica  ћирилица
26/09/2021 |  09:24 ⇒ 11:08 | Аутор: СРНА

Генерал Младић, иако са здравственим проблемима, забринут због дешавања у Србији

Здравствено стање генерала Ратка Младића је компликовано јер има проблема са шећером и бубрезима, али упркос свему забринут је због ескалације свуда око Србије, рекао је његов син Дарко Младић.
Ратко Младић -
Ратко Младић

- Не коментаришемо превише, пошто је то телефон и све се снима. Али он је забирнут због ове ескалације - навео је Дарко Младић, који се са оцем свакодневно чује телефоном, а два пута седмично види преко једне апликације.

Према његовим ријечима, генерал је болестан, а о томе шта му се дешава породица сазнаје само преко посјета и кроз разговор, будући да јој и даље из Хага не дају никакву медицинску документацију.

- Компликовало се здравствено стање, сад имамо неке проблеме са шећером, који никакво да се реше, шећер му је месецима изнад 15. Исто тако из усменог разговора са докторима смо сазнали да има проблем са бубрезима, али не знамо детаље - испричао је Дарко за ТВ Пинк.

Ипак, додао је, генерал се у свему томе држи прилично добро и неће да призна да има све те проблеме.

Како је појаснио, генерал Младић има све те посљедице као и други људи који су преживјели мождане ударе, а највећи проблем је што, вјероватно, због свих тих кумулативних посљедица преко дана спава много више него што је нормално и има мање енергије.

Коментаришући објављивање нових негативних књига о генералу Младићу, Дарко је указао на континуирану пропаганду против његовог оца још од рата јер није прихватио условљавања и да игра против интереса свог народа већ је успио да одбрани Републику Српску, дајући све од себе, као и његови официри и војници.

- Од тада до данас врти се та иста пропаганда. Нисам чуо ништа ни ново, нити оригинално. Иако смо доказали, иако постоји издовјено мишљење једне хашке судије, као и једног оперативца да нису имали доказе против генерала, још постоји само рециклирање истих старих теза - рекао је Дарко Младић.

Генералов адвокат Бранко Лукић истакао је да одбрану чека велики посао, јер мора да припреми ревизију пресуде којом је генерал Младић у јуну ове године осуђен на доживотни затвор.

Лукић је напоменуо да с моментом правоснажности пресуде Младићу, престаје његова и функција других адвоката у тиму Младићеве одбране, тако да су сада у поступку пред Трибуналом да добију поновно постављење за Младићевог адвоката.

- То неће бити проблем, али цијели поступак захтијева одређен период, тако да смо углавном Драган Иветић и ја у поступку поновног постављења за адвокате генералу - појаснио је Лукић.