latinica  ћирилица
26/09/2021 |  12:08 ⇒ 12:10 | Аутор: СРНА

У Нишу промоција туризма и пријем за делегацију из Требиња

Промоцијом туристичке понуде Републике Српске, као и пријемом за делегације Српске и града Требиња код нишког градоначелника, сутра ће у Нишу почети шести дан манифестације "Дани Српске у Србији".
Нишка тврђава (фото: nemagreske.com) -
Нишка тврђава (фото: nemagreske.com)

Пријем код градоначелника Ниша Драгане Сотировски за госте из Српске, помоћника министра за просвјету и културу Тању Ђаковић, градоначелника Требиња Мирка Ћурића, његовог замјеника Дражена Бошковића предвиђен је у 12.00 часова.

У делегацији Српске биће и начелник Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Требиње Бојан Вучуревић, те самостални стручни сарадник у Представништву Републике Српске у Србији Борислав Максимовић.

Послије пријема домаћини и гости ће заједно обићи штанд Туристичке понуде Републике Српске, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Штанд Туристичке организације Републике Српске на коме ће, уз све туристичке понуде Српске посебно бити представљени туристички програми Требиња, биће отворен за све љубитеље Дучића, Херцеговачке Грачанице, вина, пршута и сирева од 12.00 до 19.00 часова.

У нишком Народном позоришту у 19.30 часова биће одржана представа Народног позоришта Републике Српске “Странци у ноћи” Ане Ђорђевић, у режији Слађане Килибарда.

У представи играју глумци Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Миљка Брђанин, Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.

Промоција туристичке понуде на Тргу краља Милана у Нишу биће настављена и у уторак, 28. септембра, од 12.00 до 19.00 часова.