latinica  ћирилица
26/09/2021 |  12:54 ⇒ 20:32 | Аутор: СРНА

До краја септембра нестабилно вријеме

Републику Српску до краја мјесеца очекује нестабилно вријеме, повремено са кишом и пљусковима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано вријеме - Фото: РТРС
Сунчано вријемеФото: РТРС

Од вечерас се очекује наоблачења па се понегдје може очекивати слаба киша током ноћи и ујутро, али ће прије подне сутра бити суво са сунчаним периодима.

Током дана биће нестабилно вријеме, очекују се краћи интервали кише или пљускови, а могућа је и грмљавина. Повремено ће бити и сунчаних периода, али ће се задржати топло за ово доба године.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, прије подне југозападни, послије подне у скретању на сјеверозападни.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 18, на планинама од 10 степени, а највиша дневна од 21 до 27, на сјеверу и до 30 степени Целзијусових.

Пад дневне температуре очекује се од уторка, 28. септембра, када ће бити углавном облачно вријеме, повремено са слабом кишом. Топлије ће бити на југу гдје се очекује и више сунчаних периода, али су послије подне могући краткотрајни пљускови.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 16, а највиша дневна од 17 до 23, на југу до 27 степени Целзијусових.

Облачно, али суво је најављено за сриједу, 29. септембра, једино ће на југу и у централним крајевима бити услова за краткотрајну кишу или пљускове. Дјелимично разведравање метеоролози прогнозирају увече.

Јутарња температура ваздуха од девет до 15, на југу до 17 степени, а највиша дневна од 18 до 23, на југу до 25 степени Целзијусових.

Посљедњег дана септембра, у четвртак биће промјењиво до претежно облачно вријеме, повремено са кишом или пљусковима и свежије.

Јутарња температура ваздуха од осам до 13, на југу до 15 степени, а највиша дневна од 10 до 16, на југу до 20 степени Целзијсових.