latinica  ћирилица
26/09/2021 |  14:50 | Аутор: СРНА

Одата почаст погинулим борце са подручја МЗ Пискавица и Лазарево

Погинулим припадницима Војске Републике Српске, за њих 64 из бањалучке мјесне заједице Пискавица и за 101 из Лазарева данас је служен паратос и одата почаст.
Почаст погинулим борцима - Фото: РТРС
Почаст погинулим борцимаФото: РТРС

У Пискавица је служен помен и положено цвијеће и за 150 погинулих бораца НОР-а из ове мјесне заједнице.

Предсједник градске Борачке организације Горан Рогић рекао је Срни да је данас служен парастос и положени вијенци код Спомен-обиљежја које се налази уз споменик погинулим борцима НОР-а.

Он је истакао да су 64 борца Пискавице у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату уградили живот у темеље отаџбине Републике Српске.

- Ако чувамо успомену на лик и дјело погинулих сабораца, чувамо и оно што смо заједнички створили, а то је Република Српска - нагласио је Рогић.

Он је додао да је данас у мјесној заједници Лазарево служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју код цркве Лазарице као знак сјећања на 101 погинулог борца ВРС.

Вијенце су положиле делегације градске Борачке организације, Управе града и мјесних борачких организација, те породице погинулих бораца.

Рогић је подсјетио да је у бањалучком насељу Залужани јуче служен парастос, прислужене свијеће и положени вијенци за 130 погинулих бораца Војске Републике Српске из мјесних заједница Залужани, Пријечани и Куљани.