latinica  ћирилица
26/09/2021 |  19:14 ⇒ 19:17 | Аутор: РТРС

Которварошки ветерани први на Турниру пријатељства

Которварошки фудбалски ветерани побједници су 4. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Варошу, а на којем су учествовали и ветерани из Србије и Републике Српске.
Котор Варош - Међународни турнир - Фото: РТРС
Котор Варош - Међународни турнирФото: РТРС

Которварошани су у конкуренцији пет екипа остварили максималан учинак од четири побједе и заслужено освојили прво мјесто. Друго мјесто је припало екипи Апатина, трећи су били ветерани Сокобање, четврти ветерани Радника из Урија, а пето мјесто је припало екипи Сашини пријатељи.

Члан побједничке екипе Драгиша Сердар је истакао да су нијансе одлучивале о побједнику.

- У изузетно јакој конкуренцији смо одбранили титулу, али најбитније је да његујемо традицију и ширимо пријатељства са нашом браћом из Србије и екипама из окружења - поручио је Сердар.

Представници фудбалских ветерана из Сокобање и Апатина оцијенили су да је турнир организован на врхунском ниову, чиме су домаћини показали зашто су препознатљиви у региону.

Други пут је на турниру учествовала екипа Сашини пријатељи, наступивши у мајицама са ликом најмлађег мајора Војске Републике Српске Александра Саше Петровића, који је преминуо прије три године.

- Дивни људи из Котор Вароша су показали зашто су препознатљиви у региону, прије свега, у организацији, а онда и у гостопримству - поручили су радне колеге и Сашини пријатељи, који су заједно са делегацијама осталих екипа учесника положили цвијеће на спомен-обиљежје.

Которварошки фудбалски ветерани су уручили захвалнице појединцима који су помогли организацију турнира, а начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је честитао учесницима Турнира пријатељства на одличној игри и коректном понашању.

Четврти Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу "Котор Варош 2021" заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

Резултати:

Сокобања – Сашини пријатељи 6:2
Котор Варош – Апатин 3:1
Радник Урије – Сокобања 1:3
Сашини пријатељи – Котор Варош 1:4
Апатин – Радник Урије 2:0
Котор Варош – Сокобања 5:0
Сашини пријатељи – Апатин 1:7
Котор Варош – Радник Урије 3:1
Сокобања – Апатин 3:5
РАдник Урије – Сашини пријатељи 2:1