latinica  ћирилица
26/09/2021 |  19:29 | Аутор: РТРС

Леотар изгубио од Жељезничара

Фудбалери требињског Леотара поражени су на гостовању у Сарајеву од Жељезничара резултатом 1:0 у 11. колу Премијер лиге БиХ.
Леотар (фото.Čedomil Mucović/Facebook FK Leotar) -
Леотар (фото.Čedomil Mucović/Facebook FK Leotar)

Екипе Посушја и Широког Бријега подијелиле су бодове у херцеговачком дербију, а било је 2:2.

Фудбалери Леотара нису успјели да наставе серију побједа. Бољи од њих на Грбавици био је Жељезничар минималним резултатом 1:0. Домаћи тим био је бољи ривал током свих 90 минута, а једини гол на мечу Жељезничар је постигао у 44. минуту. Недим Мекић је упутио ударац са неких 20 метара, а лопта се срећно по домаће одбила прво од стативу, а онда и од леђа голмана Перишића и ушла у гол. Леотар је овим поразом пао на десето мјесто са 11, док је Жељезничар избио на шесто мјесто са 14 бодова.

У херцеговачком окршају Посушје и Широки Бријег подијелили су бодове. Повели ду домаћи у 48 минуту преко Луке Бегића. На 2:0 у 65. минуту повећао је Звонимир Вукоје. До краја утакмице домаћи су гостима препустили теренску иницијативу што су играчи Широког искористили. На 2:1 у 81. минуту са бијеле тачке смањио је Тончи Мујић, да би коначних 2:2 поставио исти играч у судијској надокнади.