latinica  ћирилица
26/09/2021 |  19:41 ⇒ 27/09/2021 | 09:11 | Аутор: РТРС

Додик: Јавност постала играчка неких неодговорних политичара (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је јавност постала играчка неких неодговорних политирача, истичући да је потпуна глупост прича о техничком кисеонику, те да су и они који су то тврдили сами рекли да то није тако.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Иде се у ширење панике да се дестабилизују укупне прилике и уруши повјерење у здравствени систем. То раде они исти који не желе да подрже здравствене раднике, мада имају скупштинске одлуке о томе - рекао је Додик.

Додик истиче да иза цијеле приче стоји покушај ПДП-а да направи аферу и поручује грађанима да могу бити сигурни у исправност кисеоника.

Додик каже да иза свега стоји политичка прича која за циљ има да се шири паника међу грађанима и да се уруши повјерење грађана у здравствени систем, у друштво у Републику Српску.

Додик истиче да се упорно нешто покушава наметнути, иако су и стручњаци рекли, а и сам се консултовао, да је кисеоник који се употребљава у УКЦ исти као и онај који се користи у Минхену, широм Европе. Додаје да и фирма која је увозила кисеоник за медицинске потребе има сертификат, дозволу, те да је све остало спекулација оних који измишљају процедуре.