latinica  ћирилица
26/09/2021 |  21:58 | Аутор: СРНА

Владика Фотије: Наша љубав је православље

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије упозорио је на појаву лажних учитеља и пророка и поручио да српском народу нису потребна таква лажна учења јер у православљу има љубав, савршену вјеру и истину.
Владика Фотије - Фото: СРНА
Владика ФотијеФото: СРНА

Епсикоп Фотије у бесједи о гуруима и лажним учитељима наводи да ових дана по Србији пролазе многи лажни учитељи и пророци - индијски гуруи.

- Нису нам потребна лажна учења нити лажни учитељи. Они су вукови у јагњећој кожи. Представљају се да су фини. Долазе у одјелу јагњећем. У тој лажној хуманој науци, а у ствари су вуци грабљиви. Желе да придобију људе за своје учење и да их одвоје од једне, свете,саборне и апостолске Цркве - истакао је владика Фотије.

Према његовим ријечима, када се овако нешто дешава, духовни пастири бране своје стадо од духовних вукова, лажних учитеља и пастира.

- А има их много. Представљају се као фини и хумани, а баве се ко зна чиме све. Иако истичу да је духовност њихова главна дјелатност, ко мало боље истражи њихово дјеловање, видјеће да су ту примарни земаљски послови, нејасни и нечасни интереси - наводи владика Фотије.

Епископ зворничко-тузлански је поручио да се зато народ мора чувати и препознавати ко је истински пастир.

- Браћо и сестре, морамо се чувати и морамо да знамо свога пастира - свештеника у својој парохији, епископа у својој епархији и свога патријарха који је на челу наше светосавске Цркве. То су наши пастири које је Бог поставио да нас воде и руководе, а не други који ће нас водити странпутицом и путем духовне погибли - навео је владика Фотије.