latinica  ћирилица
27/09/2021 |  12:36 ⇒ 12:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Преминуо бивши кошаркаш Партизана Бобан Петровић

Легендарни кошаркаш Партизана и некадашњи репрезентативац Југославије Бобан Петровић, један од најбољих стријелаца у историји црно-бијелих, преминуо је данас у Јужноафричкој Републици.
Бобан Петровић (фото: kosmagazin.com) -
Бобан Петровић (фото: kosmagazin.com)

- Након што је недавно доживио саобраћајну несрећу, Петровић је посљедњих неколико дана живота провео у болници. Због ковид мјера, контакт је био ограничен, а јутрос је све затекла вијест да је престало да куца срце легендарног крилног центра црно-бијелих -  наводи се у саопштењу Партизана.

Петровић је рођен 19. јула 1957. године у Крушевцу, а за Партизан је играо од 1976. до 1985. године и у том периоду је био један од најбољих играча црно-бијелих.

Петровић је био и члан националног тима СФР Југославије на Европском првенству 1981. када су "плави" освојили сребро, као и годину дана касније на Свјетском првенству, када је репрезентација Југославије освојила бронзану медаљу.

У дресу Партизана, Петровић је освојио два купа "Радивој Кораћ" (1978. и 1979), двије титуле националног шампиона (1979. и 1981.) и куп СФРЈ (1979).

Са 3.618 постигнутих поена на 273 утакмице, Петровић је 10. најбоји стријелац у историји клуба.

Остаће упамћена анегдота са враћањем лопте на утакмици Олимпија - Партизан, између Бобана Петровића и његовог кума Петера Вилфана, која је оставила све актере меча у чуду.

Осим за Партизан, Петровић је играо за француски Ремс, љубљанску Олимпију, шпанску Манресу, Напредак из Крушевца и белгијски Хаселт.

Вријеме и мјесто комеморације као и сахране Бобана Петровића, биће објављени накнадно.