latinica  ћирилица
27/09/2021 |  13:17 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Повећава се број посјета туриста у Српској (ВИДЕО)

Свјетски дан туризма у Бањалуци обиљежен је у парку "Петар Кочић", гдје је представљен пројекат виртуелног путовања кроз Српску. Организована је и изложба фотографија о знаменитостима Републике Српске, која је отворена до 30. септембра.
Обиљежен Свјетски дан туризма - Фото: РТРС
Обиљежен Свјетски дан туризмаФото: РТРС

Надахнут традицијом, природним љепотама и културном баштином Српске, аутор изложбе Владимир Тадић документовао је сваки детаљ. Посјетициома изложбе омогућио је да то богатство доживе посредством слика и видео-промотивних материјала.

- Окосница мога рада је да удахнем једноставно живот тим нашим помало беживотним предјелима. У склопу пројекта је било и таквих предјела, али и свих предјела који су мало више заступљени тако да у принципу заокружен је читав тај неки круг - рекао је Владимир Тадић, аутор изложбе фотографија и видеа виртуелне стварности.

Богатства Републике Српске и скривене љепоте приказане су на савремен и иновативан начин. Туристичка одредишта представљена на овој промоцији заинтересовани могу, на кратко, посјетити уз помоћ савремене техничке опреме.

- Данас ће бити приказано дигитално путовање кроз Републику Српску гдје смо урадили 10 дестинација у Републици Српској које су најатрактивније - поручио је Миодраг Лончаревић, директор Туристичке организације Републике Српске.

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић навела је да је за седам мјесеци ове године у Српској забиљежено 60 одсто више посјета туриста него лани и да то указује да ће Српска пронаћи начин да превазиђе и санира посљедице изазване пандемијом вируса корона.

- Ми смо мала земља која обилује природним љепотама које су заиста тражене у овом периоду пандемије и на свјетском нивоу управо су ове дестинације тражене, мјесто гдје се можете издвојити - нагласила је Гашићева.

Република Српска посједује мноштво туристичких атракција, а њене планине и ријеке примамљиве су оазе које туристи све чешће посјећују.