latinica  ћирилица
27/09/2021 |  14:25 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Песков: Надамо се континуитету политике Берлина

Русија пажљиво прати изборе у Њемачкој и нада се континуитету политике Берлина у билатералним односима, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Дмитриј Песков - Фото: Beta/AP
Дмитриј ПесковФото: Beta/AP

Он је на питање представника медија о изборима у Њемачкој навео да не треба рећи да су избори у највећој земљи Европе један процес, један догађај који скреће пажњу цијелог свијета.

- И ми врло пажљиво пратимо шта се дешава у какви су резултати. Не треба рећи да се надамо континуитету у нашим билатералним односима - нагласио је Песков.

Песков је истакао да су и Москва и Берлин свјесни да се проблеми морају рјешавати дијалогом, пренио је ТАСС.

Према његовим ријечима, Русија и Њемачка нису ослобођене неспоразума, али су стране сагласне да се проблеми могу и морају рјешавати кроз дијалог.

Песков је навео да Русија жели да одржава економске везе са Њемачком.

- Њемачка је, наравно, наш велики трговински, економски и инвестициони партнер. Врло смо заинтересовани да се ови односи наставе и даље развијају - напоменуо је Песков.

Песков је додао да је Русија свјесна да ће процес оснивања коалиције у Њемачкој бити дуг и компликован, те да треба сачекати да се то деси.

Социјалдемократска странка Олафа Шолца освојила је 25,7 одсто гласова на јучерашњим изборима у Бундестагу, док је конзервативни блок њемачког канцелара Ангеле Меркел ЦДУ/ЦСУ освојио 24,1 одсто.