latinica  ћирилица
27/09/2021 |  16:08 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

РАК објавио консултације о измјени правила о пружању аудио-визуелних и медијских услуга радија

Регулаторна агенција за комуникације БиХ објавила је јавне консултације на нацрте измјена и допуна правила о пружању аудио-визуелних медијских услуга и о пружању медијских услуга радија.

Из РАК-а су појаснили да дозволе телевизијским станицама престају да важе са 31. децембром и да, усљед отежаног спровођења процеса преласка на дигитално земаљско емитовање, с циљем обезбјеђивања континуитета рада корисника дозвола, предлажу измјене.

- Агенција предлаже измјену члана 27. став /1/ Правила 77/2015 о пружању аудио-визуелних медијских услуга на начин којим би се прописало да је важење дозвола за телевизијско емитовање које се врши путем земаљске радиодифузије једна, умјесто 10 година - истичу из РАК-а.

У саопштењу се додаје да важење дозвола за телевизијско емитовање које се врши путем других електронских комуникацијских мрежа остаје на период од десет година.

Поред ове, како се наводи, измјеном правила предлаже се и смањење рока за подношење захтјева са три на два мјесеца, као и да се овај приједлог измјене односи и на пружаоце медијских услуга радија.

Коментари на нацрте докумената могу бити достављени поштом најкасније до 11. октобра на адресу Регулаторна агенција за комуникације, Мехмеда Спахе 1, 71 000 Сарајево, са назнаком "За јавне консултације: Нацрт Правила 77/2015 о пружању аудиовизуелних медијских услуга и Правила 76/2015 о пружању медијских услуга радија, путем факса на број: 033 713 080 или путем мејла на info@rak.ba.