latinica  ћирилица
27/09/2021 |  16:11 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Рјешење Агенције за лијекове демантује Станивуковића (ФОТО)

Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ издала је 14. фебруара 2017. године Рјешење, којим се дозвољава стављање у промет готовог лијека, МЕДИЦИНСКИ КИСЕОНИК УТП, носиоцу дозволе ТГТ Техногас а. д.
Рјешење - Фото: РТРС
РјешењеФото: РТРС

Рјешење, које је 14. фебруара 2017. године потписао в. д. директор Агенције Александар Золак важи до 13. фебруара 2022. године.

У образложењу је наведено да се лијек примјењује у здравственој установи секундарног или терцијарног нивоа.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је изјавио да ова фирма четири године увози кисеоник без дозволе, што демантује Рјешење Агенције за лијекове и медицинска средстав БиХ, које је у посједу РТРС-а.

Рјешење (Фото: РТРС)

Након што је у петак поднио пријаве ненадлежном Окружном јавном тужилаштву Бањалука, против директора УКЦ-а Владе Ђајића и директора италијанског предузећа ТГТ Техногас, са сједиштем у Лакташима - Станислава Чађе, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је, у случају "Кисеоник", пријаве проширио и против премијера Радована Вишковића и министра здравља Алена Шеранића.

Овај пут, након што га је обавијестило Окружно јавно тужилаштво, да је пријаву поднио на погрешну адресу, нову пријаву предао је Републичком јавном тужилаштву.