latinica  ћирилица
27/09/2021 |  18:18 | Аутор: СРНА

Мајкић: Срби не дозвољавају стварање унитарне БиХ и антиуставно дјеловање

Предсједавајућем Дома народа парламента БиХ Бакиру Изетбеговићу криви су Срби јер не дозвољавају антиуставно понашање нарочито јер не прихватају промјене Устава БиХ којим би се створила унитарна држава, рекла је Срни делегат српског народа у Дому народа Душанка Мајкић.
Душанка Мајкић - Фото: СРНА
Душанка МајкићФото: СРНА

- Криви су му Срби јер не дозвољавају антиуставно понашање - истакла је Мајкићева, реагујући на Изетбеговићев говор на Самиту предсједника парламената земаља западног Балкана на Брду код Крања у Словенији гдје је за застој БиХ на европском путу окривио као одговорну Републику Српску и позвао на измјене Устава и изборног законодавства.

Мајкићева каже да су Изетбеговићу криви Срби јер не дозвољавају стварање унитарне БиХ.

Она је рекла да говор Изетбеговића на самиту предсједника парламената земаља западног Балкана није ничим изненадио и додала да је познато да Изетбеговић за све лоше ствари у земљи окривљује друге.

- Изетбеговићев говор није изненађење, јер као што смо и навикли сву одговорност и кривицу за стање у БиХ смјестио је на два народа, изузев на себе, своју партију и народ коме он припада - навела је Мајкићева.

Она је рекла да су Изетбеговићу криви Хрвати јер траже измјене изборног законодавства којима ће им бити омогућено легитимно представљање.

- Крив му је Европски парламент и национални парламенти земаља Европске уније /ЕУ/ који би по мишљењу Изетбеговића могли повратити повјерење БиХ ако би утицали на доношење одлука у БиХ. Свакако је мислио на одлуке у корист Бошњака - напоменула је Мајкићева.

Према њеним ријечима, потпуно је неразумно и невјероватно очекивати од такве земље какву замишља Изетбеговић да јој буде додијељен кандидатски статус.

- Човјек који не прихвата да о свим проблемима у БиХ сједне и разговара са припадницима друга два конститутивна народа и осталим и договори се о будућности земље није заслужио ни пажњу, ни вријеме учесника овога самита - оцијенила је Мајкићева.

Она пита како онај ко није у стању да предложи рационално рјешење за властиту земљу може очекивати да му други помогну.

- Срећом, Република Српска има свој пут који се ни у ком случају не преплиће са Изетбеговићевом безидејном и испразном политиком - рекла је Мајкићева.