latinica  ћирилица
27/09/2021 |  18:24 ⇒ 22:37 | Аутор: СРНА

Додик: Градоначелник Бијељине да отклони застоје или слиједи одлука о опозиву (ВИДЕО)

Највише руководство СНСД-а и представници коалиције "Договор за Бијељину" позвали су бијељинског градоначелника Љубишу Петровића да што прије отклони све застоје и блокаде у граду или ће на састанку 15. октобра одлучити о покретању питања његовог опозива.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је новинарима да су данас на састанку са коалицијом "Договор за Бијељину" позвали градоначелника Бијељине да што прије отклони све застоје и блокаде везане за провођење одлука и планова који су раније донесени за развој града.

Додик је навео да је од градоначелника затражено да се упути у ефикасније рјешавање инфраструктурних проблема него што је то било до сада, те су га позвали и на разговор о томе.

Према његовим ријечима, коалиција "Договор за Бијељину" позива СДС, ПДП и ДНС у том граду да заједно размотре ситуацију и покушају деблокирати и обезбједити да градоначелник обавља свој посао.

- Уколико се то не уради у наредних 15-ак дана, коалиција "Договор за Бијељину", ојачана предсједницима политичких партија на републичком нивоу које чине ту коалицију, састаће се 15. октобра у Бијељини и одлучити да ли ће покренути питања опозива градоначелника - рекао је Додик.

Он је навео да је на састанку констатовао да скупштинска већина у Скупштини града Бијељина и ова коалиција одлично функционишу, а да оцијењено да је град у застоју јер градоначелник опструише развој и његове активности нису у складу са ранијом динамиком каква је била у том граду.

Додик је додао да је изражена и забринутост због такве ситуације, као и да није могуће сакрити нерад на позицији градоначелника, да то има озбиљне реперкусије на развој града и да се не прате успјешно пројекти које је Република зацртала за тај град, а захтјевају бржу динамику у раду Градске управе.

- Све то скупа утиче на политичко и стање економског развоја Бијељине - нагласио је Додик, који је указао на значајну штету која се наноси овом граду као и да не дозвољава толерисање једне такве ситуације.

Он је рекао да Бијељину чека важан број пројеката, а "инертним" градоначелником не може да се надокнади очигледан застој, јер се у Бијељини завршавају само пројекти започети у вријеме покојног градоначелника Миће Мићића, док нових иницијатива нема.

Додик је нагласио да иницијативе које има скупштинска већина блокира градоначелник.

Састанку, одржаном у Бањалуци, су поред Додика присуствовали потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, те представници коалиције "Договор за Бијељину".