latinica  ћирилица
27/09/2021 |  22:41 ⇒ 28/09/2021 | 08:52 | Аутор: СРНА

Напад на групу Срба у јужном дијелу Косовске Митровице

Група млађих Албанаца напала је Србе у јужном дијелу Косовске Митровице док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду.
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић) - Фото: ТАНЈУГ
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић)Фото: ТАНЈУГ

Нико није теже повријеђен, иако су неки нападнути флашама и ножевима, преноси Косово онлајн.

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио је да се инцидент догодио, није говорио о детаљима, али је нагласио да је најважније да није било тежих посљедица.

- Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. Данас неки млади људи, вјероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати повјерења. Али мислим да ће и то да прође - рекао је Бајрами.

Према његовим ријечима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још саопштено ништа званично.

Један од нападнутих Срба рекао је да је задобио неколико удараца у тијело и главу.

- Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумио. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са лијеве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су "УЧК", "убиј Србина"... Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту - прича Србин који је желио да остане анониман.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

- Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повријеђен. Полиција је послије дошла. Да ли је то договорено, не знам. Не вјерујем да је спонтано. То је канцеларија за Србе са сјевера - каже он.