latinica  ћирилица
28/09/2021 |  09:09 ⇒ 13:46 | Аутор: Агенције

Два дербија у Лиги шампиона

Наставак такмичења у фудбалској Лиги шампиона данас доноси два дербија - у Паризу ће Пари Сен Жермен дочекати Манчестер Сити, а у Италији ће играти Милан и Атлетико Мадрид.
ПСЖ - Манчестер сити (фото: todayuknews.com) -
ПСЖ - Манчестер сити (фото: todayuknews.com)

Елитно клупско такмичење наставља се мечевима 2. кола у групама А, Б, Ц и Д, а најзанимљивији мечеви играју се у Паризу и Милану.

Француски тим се врхунски појачан у љетном прелазном року, али тим снова још не дјелује неустрашиво како су то многи очекивали. Још се чека да напад Лионел Меси - Нејмар - Килијан Ембапе проради на најбољи могући начин и можда је дуел са Ситијем права прилика за то.

Уједно, ПСЖ данас мора да побиједи, јер је већ у заостатку, пошто је у првом колу ремизирао у Белгији код Брижа на старту такмичења у групи А. Већ ту се видјело да "принчеви" морају још да се уиграју уколико на крају сезоне желе да буду на крову Европе.

Сити игра одлично на старту сезоне. Почели су са два пораза, али од тада су се дигли и у седам утакмица у свим такмичењима остварили шест побједа и постигли 24 гола. Менаџер Пеп Гвардиола већ сезонама покушава да "грађанима" донесе толико жељени пехар у Лиги шампиона. У другом мечу групе А снаге ће одмјерити Лајпциг и Клуб Бриж и оба меча се играју од 21 час.

Занимљив меч се очекује и у Милану, гдје ће повратник у друштво најбољих дочекати Атлетико Мадрид. Милан је седам пута био шампион Европе, али је већ годинама далеко од врха. Посљедњу титулу освојили су у сезони 2006/2007. и од тада нису били ни близу трофеја, а чак и годинама нису играли елитно такмичење.

Сада су се вратили поразом од Ливерпула у првом колу групе Б и побједа је императив против Атлетика. Након два пораза у финалима 2014. и 2016. мало су спласнули добри резултати Атлетика у Лиги шампиона, али никад их не треба потцијенити. У другом мечу Групе Б у Португалу играју Порто и Ливерпул.