latinica  ћирилица
28/09/2021 |  10:28 | Аутор: СРНА

Продановић: Рјешења за БиХ не тражити ван земље

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић рекао је Срни да није потребно тражити рјешења за БиХ од других из иностранства, него учинити много више на дијалогу и консензусу о битним питањима унутар земље.
Лазар Продановић - Фото: klix.ba
Лазар ПродановићФото: klix.ba

Продановић је, реагујући на тврдње предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакира Изетбеговића да је за застој БиХ на европском путу одговорна Република Српска, рекао да су оптужбе на рачун Српске постале свакодневна пракса у различитим иступима бошњачких странака.

- Сматрам да је јако негативна појава оптуживати некога из БиХ, у овом случају Републику Српску, вани пред међународним званичницима, чиме се још продубљује ионако висок степен неповјерења и неслагања које постоји годинама у БиХ - истакао је Продановић.

Он је додао да за неуспјех никада није крива једна страна.

- Увијек су за тако нешто криве најмање двије или три стране у овом случају - сматра Продановић.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић, који је учествовао на самиту представника парламената земаља Балкана на Брду код Крања, рекао је да је за застој БиХ на европском путу одговорна Република Српска и позвао на измјене Устава и изборног законодавства.